Amire ingatlanvásárláskor figyelni kell!

Kategória: Jogi Hírek

 

 Amire ingatlanvásárláskor figyelni kell!


Ha meg akarja kímélni magát egy hosszas utánajárástól, ingatlanvásárláskor nyilatkoztassa az eladókat, hogy az adott ingatlanban senki sem rendelkezik rajtuk kívül bejelentett lakcímmel, s vállalják azt is, hogy az eladásig a bejelentett személyek kiköltöznek, ezt a jegyzőnél elintézik, s az eladásnál megváltoztatják lakcímüket.

Ellenkező esetben a jegyzőnél vagy a járási hivatalban kell sorban állni, hogy az illetéktelen személyeket kijelentse a saját ingatlanából.
 


Amennyiben Ingatlanjoggal kapcsolatos kérdése van, írjon nekünk e-mailt  az iroda@nagynoraugyved.hu címre vagy hívjon minket a 06/20/662/60/96-os telefonszámon.
 

Vissza

Címkék :
ingatlan, adasvetel


Kapcsolódó cikkeink :

Szölő, hobbikert, zártkert adásvétel, de hogyan?!

   


Szölő, hobbikert, zártkert adásvétele. Nem lehetetlen, de körülményes

Az új földtörvény hatálybalépését követően igen nehézkessé vált a termőföldnek minősülő ingtalanok adásvétele és haszonbérlete. Adásvétel esetén az eljárás 6 hónapig is eltarthat és a végén korántsem biztos, hogy az szerzi meg az ingatlant, aki az első vételi ajánlatot tette. Így  fontos, hogy körültekintően szövegezzük meg a szerződést, különösen a vételár megfizetése és a birtokbaadás feltételeinek meghatározasakor. A bérlet, ha lehet ilyent mondani, még körülményesebb, tekintettel arra, hogy haszonbérbevevő csak földműves lehet.Aki nem földműves, 1 ha-ig vehet, illetve használhat szőlőt, hobbikertet.   
Amennyiben a ingatlan adásvétellel kapcsolatosan további kérdése van, írjon nekünk e-mailt  az iroda@nagynoraugyved.hu címre vagy hívjon minket a 06/20/662/60/96-os telefonszámon.

      

Részletek »»


Ingatlan adásvételi adatbekérő

INGATLAN ADÁSVÉTEL


 Ingatlan adásvételi szerződés megszerkesztéséhez szükség van az eladó(k) és a vevő(k) személyes adatain túl az ingatlan adataira is. Az ügyintézés meggyorsítása érdekében kérem, töltse le az alábbi file-t, és kitöltve küldje meg a iroda@nagynoraugyved.hu címre.

ingatlanadasvetel-adatbekero.doc


Részletek »»


Ingatlan ajándékozás adatbekérő
 


AJÁNDÉKOZÁS


Egyenes ági rokonok, valamint házastársak között ingatlan ajándékozása a jelenlegi szabályok szerint illetékmentes! Az ügyintézés meggyorsítása érdekében kérem töltse le az alábbi file-t, és kitöltve küldje meg a iroda@nagynoraugyved.hu címre.

ingatlanajandekozas-adatbekero.xls

Részletek »»