Követeléskezelés hatékonyan!

Kategória: Jogi Hírek

 

   

 Vevői, ügyfelei nem fizetnek időben. Ne hagyja, hogy elszemtelenedjenek és nagyobb tartozásokat halmozzanak fel!


A cégek kintlévőségei sok esetben a mindennapi működést veszélyeztetik, a megfelelő válaszlépések mégis sok esetben késnek vagy elmaradnak. Sok esetben már egy felszámolási eljárást kilátásba helyező ügyvédi fizetési felszólítás is elegendő a teljesítéshez. Ne húzza az időt, mert a saját esélyeit rontja.

Amennyiben Kintlévőség kezeléssel, Követeléskezeléssel, felszámolással, végrehajtási joggal kapcsolatos kérdése van, 


írjon nekünk e-mailt  az iroda@nagynoraugyved.hu címre vagy hívjon minket a 06/20/662/60/96-os telefonszámon.
 

Vissza

Címkék :
kintlevoseg, tartozas, behajtas, felszamolas, végrehajtás


Kapcsolódó cikkeink :

3 milliós törzstőke vagy...Végelszámolás!
 

Meg akarja szüntetni a cégét vagy csak költségeket akar csökkenteni? Itt a megoldás! Végelszámolás!


Egy cég életében is elérkezhet az a pillanat, amikor a megszűnésről kell dönteni. Ezek a döntések nehezen születnek meg, de elodázásuk jelentős költségeket, gazdasági és jogi kockázatokat eredményezhetnek (NAV ellenőrzés, kötelező módosítások, könyvelési költség stb.).

A könyvelők polcain számos már nem működő cég papírjai porosodnak, melyek tulajdonosai a megszüntetés költségeit próbálják megspórolni úgy, hogy folyamatosan fizetnek a cég életben tartásáért. Meddig mehet ez így? Az új Polgári Törvénykönyvben foglaltak szerint - cégformától függően - 2015. vagy 2016. március 15-ig hatályosítani kell a létesítő okirataikat, és Kft. esetében a törzstőkét 3 millió forintra kell emelni. A cégek életében ez egy kötelező módosítás, pedig ennek a költségén a végelszámolás is megindítható lenne.Amennyiben a végelszámolással kapcsolatosan további kérdése van, írjon nekünk e-mailt  az 
iroda@nagynoraugyved.hu címre vagy hívjon minket a 06/20/662/60/96-os telefonszámon.

Részletek »»


Változtak a követelések elévülésének szabályai!

   Cégek figyelem! Követeléskezelés hatékonyan az új Ptk-ban


Az új Ptk. lényeges újítást hozott a követeléskezelés területén is. 2014. március 15-ét követően az új Polgári Törvénykönyv rendelkezései értelmében a követelések elévülési ideje immáron nem szakad meg  az adós részére küldött fizetési felszólítással. A vállalkozóknak meg kell változtatni a berögzült gyakorlatukat és pert vagy felszámolási eljárást kell indítaniuk adósaikkal szemben. Az ismételt fizetési felszólítások küldözgetése csak a postaköltséget növeli, érdemi eredménnyel nem jár.


 

       Ne hagyja elévülni követeléseit! Az elévült követelések bírósági úton nem érvényesíthetők, végrehajtásuk lehetetlen.
Amennyiben Kintlévőségkezeléssel, Követeléskezeléssel kapcsolatos kérdése van, 


írjon nekünk e-mailt  az iroda@nagynoraugyved.hu címre vagy hívjon minket a 06/20/662/60/96-os telefonszámon.

Részletek »»


Behajtási költségátalány adójogi megítélése
 Eltérő jogértelmezések láttak napvilágot a 40 EUR-os behajtási költségátalány vonatkozásában. Egyes értelmezések szerint a költségátalány behajtása kötelező, arról lemondani nem lehet. Mások szerint ez csak lehetőség. A költségátalány könyvelésének mikéntje sem volt eddig egyértelmű. A helyzet tisztázása érdekében a NAV állásfoglalást bocsájtott ki.

Részletek »»